Betaalbaar Slapen

Prijzen

Aanbiedingen

Contact

Bestellen

Matrassen & Toppers

Boxspring

Bodems

Ledikanten

 

Waterbedden

Voor de klanten die nog niet weten wat een waterbed is staat hieronder een uitleg.

Prijs van compleet waterbed huismerk zonder onderbouw.

Deze softside is te verkrijgen in maat
140x200, 160x200/210/220, 180x200/210/220 en 200x200/210/220

Stabilisatie's   0%, 80%, 90% 97%,    99% +
Standaard softside 599,- 650,- 699,-
Split softside z. kleurrand 650,- 699,- 750,-
Split softside m. kleurrand 799,- 850,- 899,-
Duo  meerprijs   140,-

Meerprijs onderbouw is v.a. 120,-

Waarom kies ik voor een waterbed.

Vele onderzoeken met betrekking tot het waterbed hebben aangetoond dat het slapen op een waterbed voor bijna iedereen gezond is. Het waterbed bied verschillende voordelen. In de winter is het comfortabel warm en in de zomer is het aangenaam koel. U kunt door het instellen van de thermostaat zelf regelen wat de juiste temperatuur is. Een waterbed zorgt voor een gelijkmatige ondersteuning van het gehele lichaam waardoor de bloedcirculatie vrij zonder afknellingen door het lichaam kan stromen. Doordat u geen afgeknelde lichaamsdelen heeft hoeft u ook minder vaak te draaien ’s nachts. Door al deze factoren zorgt het waterbed ervoor dat u zich geheel uitgerust en ontspannen voelt. Een waterbed is de meest hygiënische manier van slapen. De onderdeken kan in de wasmachine gewassen worden waardoor alle stof en huismijt verdwijnt en het vinyl waar het matras zelf uit bestaat is met een vinylreiniger schoon te maken.

Het waterbed bestaat uit verschillende onderdelen waar u een keuze uit moet maken om het bed van uw dromen te krijgen. U kiest uit het type waterbed. Ten tweede welke stabilisatie u wilt hebben. Ten derde of u een mono of een duo wilt. Ten vierde welke maat u wenst. Ten vijfde welke onderbouw u wilt. Ten zesde het uiterlijk van het waterbed.

Keus 1

Waterbedden zijn er in twee uitvoeringen te weten de standaard en de split uitvoering.

Standaad softsideSplit softside

De opbouw van een waterbed standaard

Een waterbed standaard en waterbed split softside is opgebouwd uit de volgende onderdelen te weten. Plint, gewichtsverdelers, bodemplaten (dit noemen we onderbouw), schuimranden, verwarmingselement, veiligheidskuip, gestabiliseerd watermatras en een onderdeken.

Zowel de onderdeken als de schuimranden van een standaard softside bestaat uit één geheel met aan de bovenkant van de onderdeken een rits. Dit houdt in dat als u op het bed ligt nooit dieper in uw bed kunt weg zakken dan de onderdeken als ruimte mee geeft. Dit is niet goed of slecht maar heeft te maken met een persoonlijke voorkeur. Als u erop ligt is het geheel altijd iets strakker (niet stiller dat heeft met de stabilisatie te maken) als op een split softside. Een voordeel van een standaard softside is dat de onderdeken altijd netjes op zijn plaats blijft liggen omdat hij vast geritst is en daardoor niet van zijn plaats kan. Een nadeel is dat als u na een aantal jaren ( tussen de 5 en 7 jaar) uw onderdeken wilt vervangen dat het gehele waterbed leeg gehaald moet worden omdat de onderdeken onder het waterbed doorloopt en alleen verwisseld kan worden als deze leeg is.

De opbouw van een waterbed split

Het waterbed split soft isde heeft als verschil met de standaard softside, split-schuimranden en een split-onderdeken. De schuimranden van een split softside zijn in twee delen hierdoor kunt u de onderdeken tussen het schuim in stoppen en ligt de split softside soepeler omdat u geheel in het waterbed kunt weg zakken. Hierdoor kunt u het optimale ligcomfort uit de waterzak halen. Dit wil niet zeggen dat dit waterbed beter is dan de standaard softside maar heeft meer met persoonlijke voorkeur te maken. De rest van de onderdelen van de beide softsides zijn gelijk.

Kleurrand van een splitsoftside.
De onderkant van het schuim kan bekleed worden met een kleurrand of een sierrand. (zie Hoofdeine/sierranden) Een voordeel van een split softside is dat als u na 5 a 7 jaar een nieuwe onderdeken wilt is dit makkelijk te verwisselen want ieder merk onderdeken past op deze softside. Een nadeel van deze softside is dat de onderdeken ’s ochtends wat rommeliger ligt dan de standaard softside

Keus 2

Het kiezen van een stabilisatie heeft met uw persoonlijke voorkeur te maken. Elk watermatras ligt goed. De ene persoon vind het lekker om beweging van het watermatras te voelen en de ander wil liever stil liggen.

De beweging van een watermatras wordt geremd door fibermatten. Hoe meer lagen fibermatten er in een matras liggen hoe stiller het matras ligt. Dit noemen we een gestabiliseerd watermatras.

Hieronder geef ik uitleg wat de matrassen precies inhouden en hoe vlug ze stil liggen zodat u uw keuzen vast kunt stellen. Met nabewegingen bedoel ik als u zich omdraait in bed, het aantal bewegingen die u kunt verwacht vanaf het moment dat uzelf stil ligt.

Er zijn verschillende stabilisaties:
Ongestabiliseert. Daar zit helemaal geen stabilisatie in en heeft 8 nabewegingen
Licht gestabiliseerd. Daar zit 3 lagen fiber in en heeft 5 nabewegingen
Half gestabiliseerd. Daar zit 5 lagen fiber in en heeft 3 nabewegingen
Maximaal gestabiliseerd. Daar zit 8 lagen fiber in en heeft 1 nabeweging.
Maximaal gestabiliseerd plus. Daar 12 lagen fiber in en heeft geen beweging

Keus 3

Het is mogelijk om in één twee persoons bed een mono of een duo watermatras te plaatsen.

Een mono watermatras wil zeggen dat er één twee persoons watermatras met één verwarmingselement geplaatst wordt. U kiest voor een mono matras als u het niet vervelend vindt om de bewegingen van uw partner te voelen, als u niet meer dat 30 kilo gewichtsverschil heeft (de lichtste persoon ligt anders hoger dan de zwaardere persoon) of als u niet uw eigen temperatuur hoeft in te stellen.

Een duo watermatras wil zeggen dat er twee één persoons watermatrassen met twee verwarmingselementen geplaatst worden. Het bed wordt wel als twee persoons bed opgemaakt. Als u kiest voor een duo watermatras heeft u geen last van de beweging die uw partner maakt in bed, u kunt uw matras op uw eigen voorkeur afvullen en uw eigen temperatuur instellen.

Mono en duo watermatras stabilisatie

Niet, licht en half gestabiliseerd 0%, 80% en 90% gestabiliseerd 8 - 1 nabewegingen
Maximaal gestabiliseerd 97% gestabiliseerd 1/2 nabewegingen
Maximaal plus gestabiliseerd 99% + gestabiliseerd 0 nabewegingen

Keus 4

De waterbedden zijn in verschillende breedte maten te krijgen 140,160,180 en 200.

De lengte maten zijn 200, 210 en 220. Een standaard hoogte van een waterbed plint is 22 cm in uitvoering wit of zwart. Ook is de hoogte 27 te krijgen. Op aanvraag kunt u een andere hoogte bestellen.

De totale hoogte van het waterbed heeft te maken met de plint hoogte die u kiest. Het waterbed gedeelte is 22 cm en de plint vanaf 22 cm wordt totaal 44 cm. Wenst u een andere hoogt dat geeft u dat bij uw bestelling aan.

Keus 5

Een waterbed kunt u in een ledikant bouwen of zelfstandig laten staan. Kiest u ervoor om hem zelfstandig te laten staan zijn er verschillende onderbouwen mogelijk. De plint is wit, zwart, kersen, en spiegel te krijgen. Meerprijsonderbouw is v.a. 120,- in zwart en wit.

Kiest u ervoor om het waterbed in een ledikant te plaatsen dan moet de plint hoogte en kleur aangepast worden aan het ledikant. Om de juiste maat te krijgen kunt u ons een mail sturen en wij rekenen dan uit hoe hoog de plint moet zijn. Wij moeten dan van u weten wat de hoogte is van de grond tot onderkant ledikant en van de grond tot bovenkant ledikant.

Naast de gesloten plinten zijn er ook ladenblokken te krijgen. Deze blokken worden geplaatst in plaats van de gesloten plinten en 6 laden. De verschillende kleuren van de ladenblokken die u hieronder ziet zijn wit, zwart, beuken en kersen. (de op de afbeelding 2 ladenblok kunnen we niet meer leveren)

Ladenblokken met 3 of 6 laden in kleuren wit, zwart, ahorn, beuken en kersen.

Opbouw van een onderbouw van het waterbed.

Keus 6

Dit heeft te maken met het uiterlijk van het waterbed. Als u voor de standaard softside heeft gekozen hoeft u geen kleur voor uw kleurrand te kiezen dit kunt u wel doen als u een split softside heeft gekozen.

Bij beide softsides kunt u een sierrand om het bed heen plaatsen. Deze sierrand zorgt ervoor dat het bed er als een ledikant uitziet. Wat helemaal mooi is om er in de bijpassende kleur een hoofdeinde bij te plaatsen. Het hoofdeinde hebben we in twee uitvoeringen rond en vierkant. Natuurlijk kunt u ook alleen kiezen voor een hoofdeinde zonder sierrand. (voor prizen zie pagina prijzen). Natuurlijk kan een waterbed ook ingebouwd worden in uw eigen ledikant.

Als laatste om het bed op te maken hebben wij nog een aantal artikelen zoals onderlaken, molton, onderdeken, kussen, kussenmolton, driehoekkussen, boemerangkussen, dekbedden etc. Deze kunt u vinden in het hoofdmenu onder Textiel.

Wij wensen u veel slaap plezier met uw Betaalbaar Slapen bed. Mocht u nog vragen hebben kunt u deze naar ons toe mailen en u zult binnen 48 uur op werkdagen daar antwoord op krijgen.